• About

    Bij het zien van de locatie in Amsterdam-Noord wisten eigenaren Jop Pollmann (voormalig directielid Scotch & Soda), Koen Schippers (voorheen strandrestaurant Zout) en Tim Immers (eigenaar Bar Moustache) direct: hier kunnen wij iets heel speciaals neerzetten. Tim: “Wij wilden geen rechttoe rechtaan loods bouwen en dachten al vrij snel aan de ronde vormen van een hangar, vandaar ook de naam. Het interieur van Hangar is een concept van styling expert Stella Willing (Casa Gitane). De stijl omschrijft zich het beste als “A beautiful mess”. Doel was vooral het rauwe gevoel van de loods warm, stijlvol en vooral niet te strak te maken.

    Met de komst van chef-kok Ricardo van Ede is nu ook de perfecte match in de keuken gevonden. Zijn pure creaties passen helemaal bij het gevoel wat we voor ogen hadden. Een rauwe uitstraling met een zachte smaak, ofwel “ A beautiful mess”. Naast het enorme terras in de zomer hebben we in de wintermaanden twee grote openhaarden op het terras waardoor je heerlijk buiten kunt zitten. Ook is de tent op het terras een unieke plek waar je het gehele jaar door buiten kunt genieten van de unieke locatie met uitzicht over het IJ.

     


    Ricardo van Ede

     

    hangar 0831

     

    Ricardo van Ede kookte op 21-jarige leeftijd al op Michelinsterren-niveau. Daarna volgde een succesvolle carrière in het buitenland. Voor hij voet aan de grond zette bij Hangar, kookte Van Ede in verschillende Amsterdamse restaurants zoals Ricardo's in Odeon, Nevel en Hoogendam.

    Ricardo van Ede ontwikkelde de afgelopen maanden een nieuwe kaart waarin zijn liefde voor uitgesproken smaken en hoogwaardige ingrediënten duidelijk naar voren komt. ‘Of het nou een aardbei of een truffel is, het moet de mooiste zijn,’ is het credo van Van Ede. Ingrediënten krijgen van hem een glansrol in pure, prachtige winterse gerechten zoals, zuurkool “ Royaal" gevuld met gekonfijte eend, spekjes van varkensnek en worsten van Brandt & Levie. Tarbot met bospaddenstoelen, oude kaas en gebrande boter en Fazant met eendenlever, linzen en Madeira.  Maar ook een aantal heerlijke vegetarische gerechten zoals Fregola (Sardijnse pastaballetjes) met flespompoen en truffel, ragout van wintergroenten en fruit en een salade van witlof, peer, walnoot, honing en blauwe kaas. Natuurlijk ontbreken de onverwoestbare bistro-klassiekers als steak tartare, côte de boeuf en chocolade ganache niet op het nieuwe menu van Hangar. Al deze gerechten zijn binnen te bestellen in de prachtige raw chic loods of op het waanzinnige 300 m2 tellende terras dat onlangs werd verwezenlijkt pal aan het IJ.

  • Groepen

    Voor reserveringen vanaf 10 personen graag contact opnemen met HANGAR AMSTERDAM ( 020- 3638657 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

    Deze reserveringen kunnen niet worden gemaakt via Couverts.

    Voor groepen van meer dan 10 personen hebben wij ook een 3 gangen shared dining menu. Een selectie van de meest favoriete gerechten van onze kaart geserveerd op grote schalen. Voor een ieder wat wils. U hoeft niet meer te kiezen, alleen maar te genieten, wij doen de rest. Uiteraard kunnen wij rekening houden met speciale dieet of allergie wensen. U kunt voor meer informatie altijd contact met ons opnemen.

     

     

    hangar 11

  • Events

    Hangar vormt de ideale locatie voor elk event. Het is perfect voor een huwelijksfeest, productlancering, perspresentatie, speciaal diner of welk bijzonder evenement dan ook.

    Alles is mogelijk en kan van A tot Z geregeld worden. Neem voor meer informatie contact op met Willemijn ter Braake: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

     

    hangar 0409

  • Parkeren

    Hangar ligt vlak naast de pont die vanaf de KNSM-laan komt; en de IJ-plein-pont is 5 minuten fietsen, maar er is ook ruime parkeergelegenheid.

    Parkeren overdag de eerste drie uur gratis, daarna bedragen de kosten €1,15 per uur. 

    De kosten voor parkeren 's avonds zijn €1,15 per uur. 

    Vergeet niet voor het uitrijden een uitrijkaart af te rekenen bij de automaat. De automaat staat bij de slagboom en er kan alleen met PIN betaald worden.

     

    hangar 0367

Proud to serve

 

 

  • annanina
  • linda
  • autoweek
  • flow
  • hema
  • gsus
  • nike
  • scotchsoda
  • atoutfrance
  • adidas
  • sbs
  • rtl
  • vogue
  • summum
  • postnl

    ×

    Reserveer online